Galgaguta

október 29:

  • Az iskolában megválasztották a nemzeti bizottságot. A gyűlést Adami György elnöklete mellett Halmai István iskolaigazgató vezette le. Halmai rövid beszédben értékelte a budapesti események jelentőségét, majd rövid vita után megkezdődött a választás. Eredményeképpen a forradalmi testület elnöke Hornok Sándor vb-elnök, titkára Csongrádi Erzsébet vb-titkár lett. A bizottságba bekerült Adami János, Bartos Ferenc, Bartos Pál, Bartos Sándor, Brusznyiczki János, Földi János, Hévíz Pál, Hugyecz János, Hugyecz Mihály, Nagy Jenő, Pleva György, Pleva Pál, Sebjan György, Seres János, Seres József, Singely István, Sinkó Mihály, Snejder János, Szabó Tóth Sándor és Zemen Mihály.

október 30:

  • A nemzeti bizottság ülésén elnökhelyetteseknek választották meg Bartos Andrást és Se­res Józsefet. A testület továbbá döntött a vetőmagok kiosztásáról.
  • Schuszter Kálmán parancsnokságával felállították a nemzetőrséget.

október folyamán:

  • A nemzeti bizottság kezdeményezésére gyűjtés indult Budapest lakosságának megsegítésére. Az élelmiszert a berceli gépállomás teherautóján, nemzetőrök kíséretében juttatták el a fővárosba.